بازاریابی چریکی چیست؟ تعریف، مثال ها و تاریخچه
بازاریابی چریکی یک تاکتیک بازاریابی است که در آن یک شرکت از تعاملات غافلگیرکننده و/یا غیر متعارف برای تبلیغ محصول یا خدمات استفاده می کند.بازاریابی چریکی با بازاریابی سنتی متفاوت است زیرا اغلب بر تعامل شخصی متکی است، بودجه کمتری دارد و بر گروههای کوچکتری از مروجین تمرکز میکند که مسئول انتشار مطالب در یک مکان خاص هستند نه از طریق کمپینهای رسانهای گسترده.
تاریخچه بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی محصول تغییر رسانه های الکترونیکی از بازاریابی سنتی چاپی، رادیویی و تلویزیونی است.جی کنراد لوینسون در کتاب بازاریابی چریکی خود در سال 1984 آن را ابداع کرد. هدف آن ایجاد سر و صدا در مورد یک محصول یا نام تجاری است به طوری که احتمال خرید محصول یا خدمات توسط مصرف کننده یا صحبت در مورد آن با سایر خریداران بالقوه را افزایش می دهد.
اگر کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها موفق به ایجاد یک پدیده بازاریابی ویروسی شوند، بازاریابی چریکی می تواند بسیار مقرون به صرفه باشد.
این تکنیک می تواند حول ماموریت اصلی کسب و کار مانند آموزش، بخشش، رشد، فناوری، آب و هوا یا بهره وری متمرکز شود و سپس شرکت می تواند ابتکاراتی را طراحی کند که این ارزش ها را در قالب های کمپین ترویج کند، به جامعه بازگرداند، الهام بخشد، افزایش دهد. آگاهی، کمک و غیره
اینها پیام های مؤثرتری هستند که توسط اقدامات شرکت منتقل می شوند و از طریق دهان به دهان توسط ذینفعان کمپین به اشتراک گذاشته می شوند.
مزایای بازاریابی چریکی
این تاکتیک بازاریابی معمولاً کم هزینه است. از این رو، شرکت هایی که محدودیت های بودجه ای دارند می توانند بدون مشکل این کار را انجام دهند.
اگر کمپین به یاد ماندنی باشد، میتواند تأثیر زیادی بر مخاطبان بگذارد و مشتریان بیشتری از آنچه پیشبینی میکردید به دست آورد.
رویدادهایی با ایدههای خلاقانه و بدیع میتوانند در رسانههای اجتماعی به صورت ویروسی پخش شوند. حتی اینها می توانند در رسانه های اصلی برجسته شوند.
شرکتها میتوانند از این رویدادها برای به دست آوردن بینشهای ارزشمند، مانند احساس مشتریان در مورد برند یا ویژگیهایی که ممکن است در یک محصول بخواهند، استفاده کنند.
گاهی اوقات، کسبوکارها میتوانند یک مشارکت سودمند متقابل با مکانهای رویداد یا برندهای دیگر ایجاد کنند.
معایب بازاریابی چریکی
از آنجایی که این رویدادهای بازاریابی در یک مکان واقعی اتفاق می افتد، همیشه خطر شکست وجود دارد. اگر رویدادها به دلیل ناآرامی های سیاسی یا آب و هوای بد رخ ندهد، بدون هیچ سودی برای شما هزینه خواهد داشت.
انتخاب یک موضوع بحث برانگیز برای بازاریابی چریکی می تواند تبلیغات منفی و واکنش منفی مخاطبان را به همراه داشته باشد.
اگر پیام خیلی مستقیم باشد، مقامات محلی ممکن است در کمپین شما مداخله کنند یا در نهایت شما را جریمه کنند.
وقتی بازاریابی شامل کمین کردن یا فیلمبرداری از افراد بدون اطلاع آنها باشد، ممکن است باعث شرمساری یا ترس آنها شود.
8 نوع مختلف بازاریابی چریکی با مثال
در زیر سقف بازاریابی چریکی، سبکهای متفاوتی از تبلیغات وجود دارد:
1. بازاریابی محیطی
به عنوان یک تعریف از بازاریابی محیطی، می توان گفت که ایده بازاریابی محیطی به نوع خاصی از استراتژی بازاریابی اشاره دارد که در آن تبلیغ یک محصول یا یک خدمت با یک شی بسیار غیر معمول انجام می شود یا قرار دادن آن تبلیغ می شود. واقعا چیزی غیر منتظره باشد
به طور خلاصه، روند تبلیغات و نتیجه، هر دو چیزی است که مردم به سختی می توانند از قبل تصور کنند.
شکی نیست که بازاریابی محیطی مؤثر مطمئناً مردم را تا حد زیادی شگفت زده می کند. در نتیجه، از آنجایی که تبلیغات بسیار هوشمندانه قرار می گیرد، تأثیر قابل توجهی در ذهن مشتریان ایجاد می کند.
همچنین، این عامل شگفتانگیز همراه است، بنابراین همه این موارد به طور کلی ایجاد یک پل ارتباطی مؤثر و پیوند بین بازاریاب، یعنی برند و مشتریان را ممکن میسازد.
2. بازاریابی کمین
اصطلاح "بازاریابی کمین" اولین بار توسط جری ولش، مرشد بازاریابی ابداع شد. با این حال، تا کنون، این ایده واقعاً خیلی دقیق تعریف نشده است.
اساساً به این معناست که یک شرکت یا یک برند میخواهد از ارزش تبلیغاتی یک رویداد مهم استفاده کند و از آن حداکثر استفاده را ببرد، حتی اگر شرکت از طریق حمایت مالی در تأمین مالی رویداد مشارکت نداشته باشد.
ما میتوانیم این نوع بازاریابی را در حالی که بازیهای المپیک یا جامهای جهانی در جریان است، تجسم کنیم، رقبای حامیان رسمی عمدتاً به نفع خودشان بازاریابی کمین میکنند.
3. اختروفینگ
اولین بار توسط سناتور آمریکایی لوید بنتسن از تگزاس در سال 1985 به عنوان یک اصطلاح ابداع شد، اختروفینگ وضعیتی است که در آن شرکت ها و همچنین در برخی موارد افراد نیز سعی می کنند انگیزه واقعی را با پنهان کردن آن، تحت عنوان بازاریابی مردمی پنهان کنند. .
اختروفینگ چیز نسبتاً قابل بحث تری است که باید قبول کرد، زیرا اطلاعات نادرست و پرداخت واقعی به دیگران برای بررسی مثبت - این نوع فعالیت ها اغلب برای آن انجام می شود، اما نکته اینجاست که می تواند تا حد زیادی به ایجاد تبلیغات کمک کند و می تواند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد. نظر هم
4. Buzz Marketing
بازاریابی پر سر و صدا یا بازاریابی ویروسی همه چیز در مورد افزایش پتانسیل های دهان به دهان یک کمپین یا محصول به حداکثر میزان است، چه از طریق تبدیل بین مشتریان یا از طریق پلتفرم های رسانه های اجتماعی یا شاید از طریق روش های مختلف ارتباطی.
امروزه بازاریابان این نوع بازاریابی را ترجیح می دهند زیرا همه ما می دانیم که بهترین شکل بازاریابی همیشه تبلیغات دهان به دهان است و با انجام موثر بازاریابی پرهیاهو تا حد زیادی به حداکثر می رسد.
همچنین، در این مورد، در اکثر موارد، محتوای فراگیر ارائه می شود، بنابراین به سختی ترس از دست دادن از سوی بازاریابان وجود دارد.
5. بازاریابی مردمی
زمانی که یک شرکت در حال ایجاد محتوای بسیار خاص برای گروه کوچکی از مشتریان است که به طور موثر برای آنها مناسب است، آنگاه چیزی جز بازاریابی مردمی نیست.
این شبیه به استراتژی دهان به دهان است، اما به یاد داشته باشید که برخلاف سایر استراتژی های بازاریابی، بازاریابی مردمی بر روی دستیابی به حداکثر تعداد مشتریان از طریق استفاده از محتوا متمرکز نیست، برای این منظور، گروه هدف بسیار کوچک است.
با این حال، انتظار می رود که این گروه کوچک تجربه ای را که از محتوا دارند با دیگران به اشتراک بگذارند و در نتیجه یک اثر ویروسی ایجاد کنند. بازاریابی مردمی اغلب می تواند مقرون به صرفه تر باشد، زیرا گروه هدف اولیه خیلی بزرگ نیست.
6. بازاریابی مخفیانه
بازاریابی مخفیانه به نوع خاصی از بازاریابی اشاره دارد که مشتریان بازاریابی می شوند، اما آنها بلافاصله آن را از طرف خود تشخیص نمی دهند.
این امر برای تبلیغ محصول یا خدماتی که در بازار نسبتاً جدید است، تا به حال تبلیغاتی نداشته و نیاز به سطح آگاهی بسیار بالایی برای رسیدن به هدف دارد، بسیار مؤثر است.
وقتی بازاریابان بازاریابی مخفیانه انجام می دهند، تمرکز اصلی آنها روی این واقعیت نیست که فروش در بازار در همان زمان افزایش می یابد یا خیر، زیرا در واقع این انگیزه اصلی برای بازاریابی مخفیانه نیست.
بلکه این تاکتیک بازاریابی به گونهای اعمال میشود که میزان علاقه لازم در بین مشتریان نسبت به یک محصول افزایش یابد تا آنها نسبت به تبلیغات مستقیم یا آتی بیشتر استقبال کنند.
7. بازاریابی خیابانی
همه ما به دیدن یک بیلبورد عظیم در خیابانها عادت کردهایم، اما به ندرت میبینیم که چالهای با یک اثر هنری پوشیده شده باشد. هر زمان که قرار است چنین چیزی را ببینیم، مجبوریم حداقل برای چند ثانیه توقف کنیم و به آن توجه کنیم و زمانی که این کار را انجام می دهیم، بازاریاب پشت سایت در تبلیغ محصول موفق می شود.
بنابراین بازاریابی خیابانی اساساً تاکتیک های بازاریابی خلاقانه ای است که در جاده ها و خیابان ها و سایر مکان های عمومی انجام می شود. به طور کلی، بین بازاریابی خیابانی و بازاریابی چریکی تفاوت وجود دارد. بازاریابی خیابانی باید به صورت آفلاین انجام شود (ایستگاه های اتوبوس، نیمکت های پارک، تیرهای چراغ برق، روکش منهول ها، گذرگاه ها، درهای لابی، سطل های زباله و غیره). اما بازاریابی چریکی چنین مرزی ندارد، ممکن است هم آنلاین و هم آفلاین اتفاق بیفتد.
8. ارسال وحشی
در این نوع تبلیغات، تصاویر ثابت در مکانهای متعدد، عمدتاً در مناطق پرجمعیت شهری قرار میگیرند تا بدیهی است توجه بیشتر مشتریان را جلب کنند. آنقدر گران نیست و برای انتشار آلبوم، کنسرت و غیره بسیار استفاده می شود.
مثالها، استراتژی و ایدههای بازاریابی چریکی برای استارتآپها
ایده ها و مثال های زیادی برای استارت آپ ها یا برای تجارت بازاریابی b2b وجود دارد. بنابراین، چند نمونه از نمونه های بازاریابی چریکی را ببینید:
گیمیفای: گیمیفای یک تاکتیک یا استراتژی بازاریابی است که با مخاطب بازی می کند و پس از مدتی شما را به فروشگاه شما می فرستد. و به آنها یک تخفیف، کوپن یا گزینه های هدیه خرید یک به یک می دهید.
M&M’s Eye – شکلات Spy Pretzel شروع به تبلیغ یک بازی پازل به M&M’s Eye – کاربران بازی Spy Pretzel باید یک چوب شور پیدا کنند تا پازل M&M را پنهان کنند. و این تک پست فیس بوک 26783 لایک، 11459 کامنت و 6302 اشتراک گذاری داشت.
گنج یابی: گنج یابی شامل مشارکت مخاطبان است. به عنوان مثال: پست کردن چیزی در رسانه های اجتماعی و مردم باید یک چیز خاص را پیدا کنند (این می تواند نمادهای محصول یا چیز دیگری باشد). پس از اتمام کار، آن افراد برای هدیه، تخفیف، کد دیجیتال یا یک محصول ارزشمند، جایزه دریافت خواهند کرد.
Flash Mobs: فلش موب ها گروهی از مجریان را در یک مکان از پیش تعیین شده در یک کار یا عمل انجام می دهند. برخی از سازماندهندگان تعدادی بازیگر را استخدام میکنند، یا صرفاً اعضای جامعه خاص را ترتیب میدهند تا از فلشمابها لذت ببرند و در آن شرکت کنند تا ماساژ را بگذرانند یا در زیر فلشمب تبلیغاتی انجام دهند.
بازاریابی مخفی: این فرآیند بازاریابی برای پنهان کردن و مبدل کردن خود در میان مخاطبان هدف است. به عنوان مثال: در سال 2002 سونی کمپینی را راه اندازی کرد و یک بازیگر را استخدام کرد تا در شهر سفر کند و از مردم بخواهد که از آنها عکس بگیرند. در طول آن مدت، بازیگران با مخاطبان تعامل میکنند و در مورد ویژگیهای جالب آن گوشی صحبت میکنند تا آنها را تشویق کنند تا بیشتر در مورد تلفن بدانند.
برچسب: بازاریابی،
ادامه مطلب